• İnönü Mahallesi Batı Bulvarı No:99 Batıkent / Yenimahalle / Ankara

Radyoloji

Manyetik Rezonans (Open MR)
 
İleri teknolojinin son ürünü olan manyetik rezonans cihazı, güçlü bir manyetik alan içine alınan bedenden radyo frekansları aracılığıyla görüntü alma yöntemidir. Röntgen ışını ya da diğer hiçbir zararlı madde kullanmadan çalışan bu sistem ile beyin dahil tüm iç organlardan bir anatomi atlası kadar ayrıntılı görüntü elde edilebilmektedir
 
Çok Kesitli  Bilgisayarlı Tomografi (BT)
 
BT insan vücüdunun herhangi bir bölümünün kesitsel olarak incelenmesi yöntemidir.  Hastanemizde bulunan Spiral BT cihazı ile tüm  vücut kesitsel olarak incelenebilmektedir. Her incelemeden önce hastalarımız yapılacak tetkik konusunda bilgilendirilmektedir. BT çekimi  radyoloji teknisyenleri tarafından yapılmakta ve Radyoloji uzmanları tarafından aktif olarak inceleme sırasınca kontrol edilmektedir.
 
Ultrasonografi
 
 Ultrasonografi ile iç organların yapısı ve hastalıklar anında (real-time) görüntülenebilmektedir. Ultra ses dalgaları (ultrasound) ile çalışan ultrasonografinin insan vücuduna hiç bir zararı olmaması bu inceleme tekniğinin bir diğer avantajıdır. 
 
Renkli Dopler Ultrasonografi
 
Ultrason tekniğinin bir ileri aşaması olan Rankli Dopler cihazı,vücudun damar ağını, kanın damarlar içindeki dolaşımını, dolaşımın yeterliliğini ve kanın akış hızını son derece kolay bir yöntemle ortaya koymaktadır
 
Konvansiyonel Röntgen
 
Tüm teknolojik gelişmeler ve yeniliklerin yanında, günümüz tıbbında klasik röntgen tekniği görüntüleme işlemlerinde önemli oranda yer almaktadır.. 
 
Standart Mamografi
 
Mamografinin, yarattığı erken teşhis imkanı ile hayat kurtarmakta olduğu hemen herkes tarafından kabul edilmektedir. Kadınlarda en sık görülen kanser türü  meme kanseri olup her 8  kadından birinde görülmektedir.Mamografi sonrası tespit edilen lezyondan ultrasonografi eşliğinde biyopsi alınabilmekte ve kesin teşhis sağlanmaktadır.
 
Kemik Yoğunluk Ölçüm Cihazı (Dansitometre)
 
Kemik erimesi osteoporozun erken dönemde teşhisi ve karşılaştırılabilir ölçümlerle izlenmesi için geliştirilmiş olan kemik dansitometre sistemi  osteoporoza bağlı kırık riskini belirlemede en doğru sonuç veren yöntemdir.
 
Not:Hastanemizde son sistem bilgisayarlı dijital görüntüleme (CR) ve arşivleme (PACS) sistemi kullanılmakta olup, çekilen filmler hastaya verilmeden dijital ortamda doktora iletilmekte ve incelenmektedir.

Bölüm Doktorlarımız

Radyoloji Hakkında Son Yazılarımız